Diensten

De Werkmakers beiden de volgende diensten aan.

De Peppel

Op Peppelstraat 24 hebben we een locatie voor de buurt ingericht. De voormalige BOG-werkplaats is omgebouwd tot een kleine werkplaats (onder) met een ontmoetingsruimte (boven). Buurtbewoners zijn van harte welkom om er in overleg voor hun activiteiten gebruik van te maken.

Werkmaatjes

Individuele bewoners op zoek naar een betekenisvolle invulling van hun leven kunnen ook bij De Werkmakers terecht. Daarbij nemen wij werk als kern. Samen met de aanvrager gaan we op zoek naar een plek in de Zutphense samenleving, die past bij zijn of haar wens en aansluit bij haar opleiding, kennis en vaardigheden. We zetten ons grote lokale netwerk in alsmede onze krachten op het gebied van werk en inkomen. Het kan gaan om betaald maar ook om vrijwillig werk.

Werkopstelling

Als je op zoek bent naar werk, maar niet precies weet wat bij je past, dat kan je bij ons een zogenaamde werkopstelling doen. De werkopstelling is een instrument om meer helderheid en inzicht te krijgen over jouw vragen rondom werk, loopbaan en of ondernemerschap. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Buurtwerkleerbedrijf

De Werkmakers zijn gespecialiseerd in het opzetten en begeleiden van buurtwerkleerbedrijven. Het gaat om kleine bedrijfjes gesitueerd in buurten, waar bewoners een betekenisvolle tijdsbesteding kunnen vinden. De inhoud daarvan wordt samen met de bewoners vastgesteld en uitgewerkt. Ook zijn wij beschikbaar om de exploitatie te begeleiden naar een levensvatbaar verdienmodel. Lees meer over het Werkleerbedrijf.