Wat doet onze ICT werkplaats? Kamal en Roy laten het zien.
Regelmatig komt er een oproep voorbij om oude laptops, smartphones en tablets in te leveren, maar wat gebeurd er eigenlijk met jouw oude apparaten? Na het inleveren gaan ze naar de ICT werkplaats. Hier worden ze opgeknapt en schoongemaakt.
De ICT werkplaats is een laagdrempelige leerplek waar iedereen zich kan verdiepen in computers, van hardware tot software. De werkplaats knapt tweede hands apparatuur op die dan ter beschikking gesteld wordt aan maatschappelijke organisaties en mensen met een krappe beurs.
Leermeester Kamal was systeembeheerder bij een school, en na zijn pensioen ging hij op zoek naar iets om zijn vrije tijd te vullen en om mensen te helpen. Bij de ICT werkplaats is hij dan ook helemaal op zijn plaats. Hij legt uit dat ICT een heel breed begrip is, ligt je interesse bij programmeren dan kan je daarmee aan de slag, werk je liever met de hardware, dan kun je in de werkplaats leren hoe je een laptop openmaakt en repareert. Kamal wil de mensen die naar de werkplaats komen stimuleren om te leren waar zij interesse in hebben. Je bent nooit te oude om te leren en Kamal leert ook nog steeds nieuwe dingen van deelnemers aan de ICT werkplaats.
Roy is een van de deelnemers. De meeste deelnemers hebben als ze beginnen nog weinig ICT-ervaring, maar hij heeft al een ICT-diploma. Hij was op zoek naar een relaxte omgeving om werkervaring op te doen en kwam zo terecht bij de ICT werkplaats. Het fijne aan de ICT werkplaats vindt hij dat de werkdruk laag is zodat hij zich rustig kan focussen op een taak zonder dat hij zich druk hoeft te maken om een deadline. De sfeer is vriendelijk in de werkplaats, iedereen is gelijk, samenwerken in plaats van voor iemand werken staat centraal.
Heb jij ook interesse in ICT? Misschien is de ICT werkplaats dan ook wel wat voor jou. Het doel van de ICT werkplaats is om mensen te begeleiden in hun leerweg. Met respect voor elkaar en door van elkaar te leren. Een achtergrond in ICT is niet nodig, iedereen is welkom in de werkplaats. Kom je erachter dat ICT echt iets voor jou is? Dan gaan we samen kijken naar doorstroommogelijkheden, zo zijn er al deelnemers doorgestroomd naar een BBL en BOL opleiding of naar een betaalde werkplek. Heb je interesse? Kom dan een vrijblijvend kennismaken. Stuur een mail naar: maartenjan@dewerkmakers.com.
Heb je nog een oude laptop, telefoon of tablet liggen die je niet meer gebruikt? Lever deze dan in bij een van onze inleverpunten: de Regiobank in ’t Warnshuus (Dreiumme 43 doordeweeks van 9.00u tot 17.00u) of de winkel van Zutphen Energie (Overwelving 10 doordeweeks van 13.00u tot 17.00u). Dan kan de ICT werkplaats er mee aan de slag. Bedankt alvast!
De ICT werkplaats wordt mede mogelijk gemaakt door Oranje Fonds en Postcode Loterij Buurtfonds, dank daar voor!