Hoe en Waarom

Begeleiding 

We begeleiden het proces van verduurzaming en verbinden partijen met elkaar om zo aan een effectieve energietransitie bij te dragen.

We inventariseren belangen en wensen, creëren een bewonersreis op maat, brengen technische partijen bij elkaar geven advies bij de project aanpak. 

Hierbij hebben we oog voor zowel de sociale, technische en financiële aspecten. 

Het belang van een duurzame samenleving in combinatie met sociale duurzaamheid wordt steeds meer erkent. Voor alle mensen in hun dagelijkse leefwereld rondom maatschappelijke thema’s, zoals energietransitie en biodiversiteit.

We zijn actief rondom de energietransities die we als maatschappij te maken hebben. Als procesbegeleiders, verbinders en het scheppen van werk rondom de lokale energietransitie.

.

Bewonersreis

Een belangrijk hulpmiddel dat ingezet kan worden is de bewonersreis, deze is ontwikkeld door De Werkmakers en ZutphenEnergie. In deze reis brengen we alles in kaart: welke stappen moeten we nemen, welke systemen zijn er, welke uitvoerders, hoe regelen we de financiering, enzovoort. Dit project kan veel waardevolle ervaringen opleveren voor andere buurten die met elkaar aan de slag willen om te verduurzamen.

.

Waarom

We dragen eraan bij dat huiseigenaren snellere en efficiëntere stappen nemen. Zodat de voordelen van verduurzaming zo snel mogelijk in de praktijk merkbaar zijn. Wat is de juiste aanpak? Hoe bereiken we samen het gewenste resultaat?

Een bijdrage leveren om verduurzaming eenvoudig en betaalbaar te maken vinden we belangrijk. Om energiearmoede te voorkomen, verduurzaming te stimuleren en heel praktisch bij te dragen aan een beter leefbare wereld.