kerstboomactie

Gezellig rond de kerstboom, dat kan niet alleen thuis maar ook buiten, met de hele buurt.

Deze kerst was het op het Genestetplein in het Waterkwartier extra genieten van de Kerst. Dankzij ActieKerstboom van Stichting Waterkwartier stond er afgelopen Kerst voor het tweede jaar een Kerstboom op het Genestetplein. De Werkmakers, die werken vanuit het pand De Peppel 24, direct naast het Genestetplein, maken onderdeel uit van deze actie en hebben de zorg voor deze boom op zich genomen. Een boom om samen te bewonderen, een boom om contacten te leggen.

Esther vertelt: “We hebben de hele buurt aangeschreven om samen de boom te gaan versieren. En dat ging geweldig, veel mensen kwamen langs om hun versiering in de boom te hangen. Natuurlijk zorgden we voor wat lekkers, zoals koffie, thee, limonade, een warme kop soep gemaakt door iemand uit de buurt met donaties van twee natuurwinkels en lekkers voor de kinderen ons geschonken door de lokale supermarkt. Ook een vuurtje om aan te warmen en iemand die sfeerliederen op zijn gitaar ten gehore bracht maakten het een bijzonder feestelijk geheel.
Er ontstonden veel spontane buurtgesprekken, erg leuk. In januari kon de boom weer afgetuigd worden, weer met wat lekkers en leuke cadeautjes voor de kinderen, die we aan de Huisraadbank te danken hebben. Het was een geslaagde, hartverwarmende acties die gezorgd heeft voor wat extra verbinding in de buurt. Volgend jaar weer!”